Langs het Amsterdam-Rijn kanaal ligt een boomgaard waar opal ,wijn en reine-victoria pruimen groeien. Nederland heeft een uitermate goed pruimenklimaat. De kwaliteit van het fruit en de opbrengst van de boomgaard zijn daarom zeer hoog . De mooie, grote pruimen gaan al vele jaren naar de veiling.
In 2004 spraken eigenaar Paul en Arjan over de te kleine exemplaren die achterbleven. De smaak van de kleine pruimen was goed. Dat kon worden benut. Besloten werd om van de pruimen een excellente eau de vie te maken. Leverancier van de pruimen – Paul – en distillateur – Arjan – waren beide erg enthousiast over het resultaat. Ze besloten de eau de vie in te zenden voor een wedstrijd in het Oostenrijkse Salzburg. Het resultaat? Een gouden medaille! Een geweldige bekroning voor product dat vanuit de no waste gedachte is ontstaan.
De pruimen eau de vie (label Distilleerderij de Pronckheer) is te proeven in restaurant de Pronckheer.
Ook interesse om iets met overtollig fruit te doen? Neem dan contact met ons op.