Nieuws
Een mooi artikel over kopstootje 2.0 van Menno Bosma in Schuim, het blad van de bierbrouwers. Kopstootje 2.0 staat in de culinaire en brouwerswereld volop in de belangstelling. Kopstootje 2.0 is volgens Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer een mooi speciaalbier samen met een eau de bière. Kopstootje is terug van weggeweest. De comeback is […]
Lees verderBrouwerij de Blauwe IJsbeer (www.brouwerijdeblauweijsbeer.nl)i is gevestigd in het oude vestingstadje Nieuwpoort (ZH). De brouwers zijn trots op hun mooie assortiment bieren: Schotse IJsBeer, MooiWeer IJsbeer, GouweOuwe IJsbeer, Klapschaats IJsbeer, IJsbeer Blue en UitjeWak IJsbeer. Het populaire Weijsbeer was het eerste bier dat in de Blauwe IJsbeer werd gebrouwen. Een heerlijk verfrissend tarwebier gebrouwen van […]
Lees verderOp 24 maart 2017 stond er een prachtig artikel in Vrij Nederland van Joël Broeckaert in Vrij Nederland. Een exemplaar om te kopen en te bewaren. Al was het maar om de prachtige foto’s. “Kopstootje 2.0 is echt hogereschool-smaakwerk” aldus Joël. Distilleerderij de Pronckheer is het er van harte mee eens. Een keer ambachtelijke kopstootjes proeven? […]
Lees verderNiet al het fruit of alle appels zijn altijd geschikt voor consumptie. Distilleerderij de Pronckheer heeft er met ‘Bring your own fruit’ een antwoord op. Laat er een unieke eau de vie van maken en drink daarna je eigen fruit. In de nazomer van 2016 bekeek Arjan Smit de mogelijkheden met de appels van Kasteel Sterkenburg. […]
Lees verderIn België is het een exclusieve klassieke traditie: eind maart/begin april hopscheuten eten. Door een samenwerking tussen boer, brouwer en chef-kok is de traditie overgewaaid naar Nederland. In het weekeinde van 17 en 24 maart 2017 (als het warme weer blijft aanhouden) staan er in Streekrestaurant de Pronckheer Nederlandse, hand geplukte hopscheuten op het menu. […]
Lees verderNa het succes van de eerste twee zondagmiddagen in de Pronckheer opent het Proeflokaal opnieuw haar deuren op zondag 12 februari 2017 van 13.00 – 18.00 uur. Te proeven zijn de bijzondere Kopstootjes, ambachtelijke Levenswaters van fruit uit de regio, de Staffhorst jenevers en de allernieuwste Goodsack gin, gemaakt van 27 verschillende soorten kruiden. Uiteraard […]
Lees verderOp 16 en 19 januari 2017 brachten 45 leerlingen van de internationale Hotelschool Den Haag (Hospitality Business School) een bezoek aan Distilleerderij en Restaurant de Pronckheer in Cothen. De school organiseert voor leerlingen in hun laatste schooljaar een aantal Fieldtrips waar leerlingen in de praktijk kennis opdoen over verschillende onderwerpen. Het programma bij de Pronckheer […]
Lees verderIn de bijlage Persoonlijk van het Financieel Dagblad van 7 januari 2017 gaat Hillary Akers in op Kopsto0tjes van microbrouwerijen. Distilleerderij de Pronckheer maakt unieke van verschillende speciaalbieren. De combinatie van op elkaar afgestemd bier en jenever zorgt voor een ware smaakexplosie. Klik Kopstootje -FD Persoonlijk 07-01-2017
Lees verderDe introductie van een uniek Leids Kopstootje was een groot succes. Het Kopstootje is een combinatie van Pronck tripel bier van ambachtelijke brouwerij Pronck in Leiden en de Pronck jenever. De jenever is gemaakt van het tipel bier door Distilleerderij de Pronckheer. Lees meer op www.kopstootje.nl
Lees verderOns restaurant en ons proeflokaal zijn geopend – van donderdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur – op zondag doorlopend vanaf 13.00 tot 20.00 uur – eerste en tweede kerstdag vanaf 18.00 uur Openingstijden Distilleerderij de Pronckheer – op afspraak We zijn gesloten op – maandag, dinsdag en woensdag – zaterdag 31 december 2016 t/m woensdag 11 januari […]
Lees verder- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »