Nieuws
Uitblazen in Proeflokaal de Pronckheer na een korte (of lange) wandeling door de Kromme Rijnstreek, betekent genieten. Genieten van een proeverij van onze ambachtelijk gemaakte distillaten, kopstootjes of een mooi glas wijn. Voor de kleine of lekkere trek aangevuld met een plankje waarop onze eigen gemaakte wildworst, wildpatés, een bitterbal van wilde gans of rivierkreeft. […]
Lees verderProeflokaal de Pronckheer heeft met haar streekrestaurant en distilleerderij allerlei unieke en vooral lekkere cadeau suggesties. Levenswaters en bijzondere jenevers mooi verpakt in een mooi kistje of als opvallende fles. Aangevuld met gerookte wilde gans, huisgemaakte wildworst en wildpaté, ambachtelijke worstjes, bitterballen van rivierkreeftjes of wilde gans. Zoek je iets speciaals voor een bijzonder iemand? […]
Lees verderDistilleerderij de Pronckheer introduceerde enkele weken geleden de Levenswaters van eigen fruit. Onder het motto ‘Bring your own fruit’ werd eigenaren van fruit geïnformeerd over de mogelijkheden van een eigen distillaat gemaakt van eigen fruit. Uit diverse reacties begreep Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer dat er veel fruit beschikbaar is waarvoor de eigenaren geen goede […]
Lees verderSinds de officiële start van Distilleerderij de Pronckheer in Cothen begin 2016 produceerde de distilleerderij meer dan 50 verschillende unieke soorten. Het succes is te danken aan twee belangrijke factoren. Een distillaat bouwt een brug tussen keuken en restaurant èn tussen drank en spijs. Een goede combinatie garandeert een bijzondere smaakbeleving. Opleiding, kennis, ervaring en […]
Lees verderBurgemeester Jan van Zanen van Utrecht krijgt een eigen eau de vie. De drank wordt op verzoek van het Utrechtse bedrijf Staffhorst door Distilleerderij De Pronckheer gemaakt van fruit uit de tuin van de burgemeester. Bastiaan Staffhorst hoorde dat de burgemeester veel kweeappels en mispels in de tuin heeft en mocht ze komen plukken. “Daar gaan […]
Lees verderDe Kromme Rijnstreek is een van de mooiste fruitgebieden van Nederland. Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer in Cothen wordt regelmatig geconfronteerd met fruit dat niet geschikt is voor de veiling. Samen met de fruittelers bedenkt hij een mooie bestemming voor fruit dat anders wordt vernietigd. Bijzondere oude perenrassen worden bereid en geserveerd bij een […]
Lees verderEen groot deel van de Nederlandse kersen komen uit de Kromme Rijnstreek. In een regenachtige, warme zomer – zoals in 2016 – blijft er vaak te veel en te lang water staan in het kuiltje van de kers waar het steeltje zit. Het gevolg is dat de kersen gaan scheuren. Na de oogst van de […]
Lees verderDe combinatie Distilleerderij en Streekrestaurant leidt bij de Pronckheer steeds weer tot innovatieve producten of gerechten. Bij beide bedrijven staat zo duurzaam mogelijk werken en no waste voorop. Een recent voorbeeld is het bierbrood dat voor het restaurant werd gemaakt van een restproduct van de distilleerderij. De distilleerderij maakte voor een microbrouwer van speciaalbier een […]
Lees verderBij Distilleerderij de Pronckheer is een continu proces gaande van proberen, testen en proeven. Innovatie zit ons in de genen. De Kromme Rijn streek is hiervoor een ideale omgeving. De streek biedt fruit en kruiden in allerlei soorten en maten. Bij Distilleerderij de Pronckheer kijken we graag wat de natuur ons biedt. Zo plukten we […]
Lees verderWie denkt dat een bijzondere zuivere eau de vie alleen van appels, peren of pruimen kan worden gemaakt, heeft het mis. Ook vlierbessen, kruisbessen, sleedoorn en meidoorn en bramen, mispels en kweeperen zijn geschikt. Een techniek die naast het distilleren wordt gebruikt, heet macereren. Kortweg betekent dit dat in een geurige vloeistof verse of gedroogde […]
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »