Nieuws
Langs het Amsterdam-Rijn kanaal ligt een boomgaard waar opal ,wijn en reine-victoria pruimen groeien. Nederland heeft een uitermate goed pruimenklimaat. De kwaliteit van het fruit en de opbrengst van de boomgaard zijn daarom zeer hoog . De mooie, grote pruimen gaan al vele jaren naar de veiling. In 2004 spraken eigenaar Paul en Arjan over […]
Lees verderDistillateur Arjan Smit bezocht recent Kasteel Sterkenburg in Driebergen (bij Utrecht) om monsters te nemen van een aantal appelsoorten. Sterkenburg laat van een van de soorten een speciale ‘Sterkenburg eau de vie‘ maken. Arjan adviseert Sterkenburg over de verschillende mogelijkheden met het eigen fruit. Kasteel Sterkenburg maakt binnenkort haar keus. Daarna gaan de appels naar […]
Lees verderBen je boer of particulier of woon of werk je op een landgoed en heb je overtollig fruit aan de bomen? Heb je beschadigd fruit dat niet goed te verkopen is? Maak er dan iets lekkers van. Distilleerderij de Pronckheer maakt van jouw eigen fruit of kruiden graag een bijzondere eau de vie, jenever of […]
Lees verderBastiaan Staffhorst, van de Utrechtse Staffhorst Jenever, bundelde zijn ideeën met een kunstenares en het Stadsdichtersgilde in Utrecht. Daarmee ontstond “Stadsoogst”: dranken van lokaal fruit met gedichten en illustraties. Distilleerderij de Pronckheer maakte de unieke distillaten van het Utrechtse fruit. Lees hier meer https://www.duic.nl/ondernemen/bijzondere-drank-vanbastiaan-staffhorst-beleving-poezie-beeld-en-destillaat/
Lees verderDe bijzondere Zee-eik jenever van Distilleerderij de Pronckheer is een van de Nederlandse producten tijdens de internationale Slow Food beurs Salone del Gusto in Turijn. De Zee-eik jenever is gemaakt van Nederlandse graanjenever en het zeewier Zee-eik. Slow Food Alliantie Chef Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer produceerde de speciale jenever voor bij de handgeplukte […]
Lees verderHet culinaire magazine Bouillon! nummer 52 publiceerde het volgende artikel over onze Kopstootje jenevers. Het nieuwe kopstootje Het was een alledaags tafereel dertig, veertig jaar geleden. Je kwam de kroeg binnen, persjes op tafel, vier oude mannen aan de bar. Voor hun blauw dooraderde neus een glas bier en daarnaast een glaasje jenever met een […]
Lees verderMisset Horeca meldt de presentatie van Distilleerderij de Pronckheer op Chefs(R)evolution. Klik op de link voor het artikel. http://www.missethoreca.nl/cafe/nieuws/2016/9/de-pronckheer-met-kopstootje-op-chefs-revolution-101245229?utm_source=Vakmedianet&utm_medium=email&utm_campaign=20160906-missethoreca-std&tid=TIDP50039XC3AEBC979D28421783FBF7599DF19CAFYI4
Lees verderIn deze video komen de kansen en de werkwijze om tot een Kopstootje te komen, in een paar minuten voorbij. Wilt u een persoonlijk gesprek? Laat het ons weten via contact.
Lees verderDistilleerderij de Pronckheer introduceert tijdens Chefs(R)evolution een aantal bijzondere innovaties. In de stand van het culinaire magazine Bouillon! op de WalkWay(Boerenmarkt) kunnen bezoekers kennis maken met bijzondere Kopstootjes van speciaalbieren en een aantal geur- en smaaktincturen. Naast de innovatieve producten is de authentieke, innovatieve en duurzame werkwijze van Distilleerderij de Pronckheer in de praktijk te […]
Lees verderEen biertje met een glaasje jenever ernaast. Bestel een kopstoot en dat is wat je krijgt. Maar nu jenever steeds hipper wordt, is het hoog tijd voor een culinaire Kopstoot. Lees het artikel in de Telegraaf 18 juni 2016
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »