Nieuws
Gin is in, jenever komt eraan. Culinair redacteur Felix Wilbrink brengt een bezoek aan het Kopstotenfeestje van Arjan Smit, van het bekende restaurant de Pronckheer, en duikt dieper in de wereld van de goeie ouwe borrel. Bekijk het volledige artikel op http://www.telegraaf.nl/e/26027611
Lees verderHoewel een kopstootje ook in België wordt gedronken, is de combinatie van bier én jenever een oer-hollandse. Vaak werd de jenever in één teug gedronken en vervolgens met een slok bier erachter aan ‘geblust’. Tegenwoordig gaat het om smaak en kwaliteit en niet om volume. Kopstootje van Distilleerderij de Pronckheer bestaat uit een klein smaakbommetje […]
Lees verderOp 8 juni 2016 introduceerde Distilleerderij de Pronckheer in Cothen unieke Kopstootjes. De oer Hollandse Kopstootjes bestaan uit speciaalbier van microbrouwerijen en een bijpassende jenever, die van het bier is gemaakt. De kleinschalige ambachtelijke productie maakt het mogelijk om smaak en karakter van bier en jenever naadloos op elkaar te laten aansluiten. Distilleerderij de Pronckheer […]
Lees verderDe bloeiende kersenboomgaard inspireerde Distillateur Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer tot het maken van een speciale kersenjenever. Arjan Smit: “De kers is een fruitsoort met veel sap en smaak. Dat leent zich goed voor het distillatieproces. Een aantal jaren geleden kwam ik op het idee om in het kersenseizoen verschillende gerechten te maken waar […]
Lees verderDistilleerderij de Pronckheer heeft ter gelegenheid van het komende nieuwe haring seizoen voor het Utrechtse bedrijf Staffhorst een speciale jenever gemaakt. Het is de Staffhorst Zeewier graanjenever. De Zeewier jenever is een eenmalige speciale productie. Distillateur Arjan Smit: ,,Deze jenever is een krachtige jenever die zorgt voor een mooie smaakbalans met het vet in de […]
Lees verderOp 8 juni 2016 introduceert Distilleerderij de Pronckheer in Cothen unieke Kopstootjes. De Kopstootjes bestaan uit een combinatie van speciaalbier van microbrouwerijen en bijpassende jenever, die van hetzelfde bier is gemaakt. De Belgische biologische hopkweker en top microbrouwer Joris Cambie van brouwerij de Plukker in Poperinge presenteert samen met distillateur Arjan Smit het IPA de […]
Lees verder