Distilleerderij de Pronckheer introduceert tijdens Chefs(R)evolution een aantal bijzondere innovaties. In de stand van het culinaire magazine Bouillon! op de WalkWay(Boerenmarkt) kunnen bezoekers kennis maken met bijzondere Kopstootjes van speciaalbieren en een aantal geur- en smaaktincturen. Naast de innovatieve producten is de authentieke, innovatieve en duurzame werkwijze van Distilleerderij de Pronckheer in de praktijk te zien en te proeven.
Kopstootje: van het speciaalbier bij het speciaalbier
Kopstootje jenevers zijn innovatief en uniek. De distillaten zijn gemaakt van speciaalbier en worden gedronken bij hetzelfde speciaalbier. Hierdoor sluiten smaak en karakter naadloos op elkaar aan en ontstaat een ware smaakexplosie. Een Kopstootje is om met mate van te genieten. Met het Kopstootje is de traditionele Hollandse borrel veranderd in een trendy en bijzonder aperitief. In het septembernummer van Bouillon! staat een artikel over dit trendy aperitief.
Geur- en smaaktincturen
Distilleerderij de Pronckheer introduceert op Chefs (R)evolution ook een serie bijzondere tincturen. Het zijn natuurlijke extracten van distillaten van wildpluk, kruiden, specerijen en bloemknoppen. Tijdens het distilleerproces lossen de geur- en smaakstoffen daarvan op in de alcohol. De verhouding tussen de verschillende kruiden en het alcoholpercentage zorgt voor hoge smaak- en geurconcentraties. De kruidenselectie kan zelfs aan de tinctuur een mooie kleur meegeven. Een kleine hoeveelheid van een geur- en smaaktinctuur geeft een gerecht een magische smaakbeleving. Met behulp van een verstuiver krijgen gerechten een extra geurpalet. De tincturen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd met behulp van een pipetje, druppelaar of een verstuiver. De geur- en smaaktincturen van Distilleerderij de Pronckheer blijven zeker 3 jaar goed wanneer ze koel en in het donker worden bewaard.
Aanvullende informatie
Chefs(R)evolution vindt plaats op 18 en 19 september 2016 in Zwolle. Meer informatie via http://www.chefsrevolution.com/
Distilleerderij de Pronckheer heeft op de WalkWay van Chefs(R)evolution onderdak gevonden bij culinair magazine Bouillon! Meer informatie via www.bouillonmagazine.nl
Meer informatie over Kopstootje jenever via http://www.kopstootje.nl/