De bijzondere Zee-eik jenever van Distilleerderij de Pronckheer is een van de Nederlandse producten tijdens de internationale Slow Food beurs Salone del Gusto in Turijn.
De Zee-eik jenever is gemaakt van Nederlandse graanjenever en het zeewier Zee-eik. Slow Food Alliantie Chef Arjan Smit van Distilleerderij de Pronckheer produceerde de speciale jenever voor bij de handgeplukte oesters van de Goede Vissers van de TS31. De jenever sluit qua smaak en karakter naadloos aan op de smaak van de oesters waardoor een bijzondere smaaksensatie ontstaat. Met de combinatie van oesters en bijpassende speciale jenever worden in Turijn twee bijzondere Nederlandse kwaliteitsproducten internationaal gepresenteerd.
De 20e Salone del Gusto vindt plaats van 22 t/m 26 september 2016 in Turijn. Slow Food telt wereldwijd miljoenen betrokken mensen die gepassioneerd zijn door lekkere, pure en eerlijke voeding.
De Goede Vissers willen slimmer vissen met zo weinig mogelijk schade aan bodem, zeemilieu, vogels en zeezoogdieren. Ze streven naar verbetering van vismethodes en voelen zich verantwoordelijk voor de zeenatuur waarvan ze afhankelijk zijn. Goede Vissers willen werken aan een ecologisch én economisch duurzame toekomst.
Distilleerderij de Pronckheer is een innovatieve, kleinschalige, ambachtelijke speciaal distilleerderij in de Kromme Rijn streek in Utrecht. De smaaksensatie en zachte zuiverheid zijn kenmerkend voor alle producten van Distilleerderij de Pronckheer.